Neem contact op

Fabric Fundamentals

0Bekijk selectie

Algemene omschrijving

Iedereen heeft het er over, Microsoft Fabric is de beste oplossing voor BI. Overal zijn blogs, video’s en sessies te vinden die aantonen dat dit de volgende stap is in data en analytics.

Om een objectiever beeld te geven van de mogelijkheden van Fabric, hoe het werkt en waar op gelet moet worden bieden we de Fabric Fundamentals training aan.

In één dag nemen onze ervaren consultants je mee van het inlezen van data tot het maken van een rapport en alle stappen die er tussen passen. Daarbij kijken we ook goed naar de performance, de verschillende licentie-opties en wat een Fabric Capacity nu eigenlijk echt is.

Na deze dag heb je een goed beeld wat Fabric kan en welke rol het in jouw BI omgeving kan spelen.

De training beslaat, in hoofdlijnen, de volgende onderwerpen:

  • Fabric introductie
  • Data ingestion via Pipelines, dataflows, notebooks en de Onelake Explorer
  • Data cleansing via pipelines, dataflows en notebooks
  • Data presentation via semantic models en SQL Endpoints
  • Introductie van de Fabric Capacity App
  • De Fabric Roadmap

Naast deze training, ontwikkeld door onze consultants, is er uiteraard ruimte voor het stellen van vragen over de eigen praktijk. Het verdient aanbeveling om een eigen Fabric omgeving ter beschikking te hebben om actief mee te kunnen doen.

Doordat Microsoft Fabric enorm in ontwikkeling is en er wekelijks nieuwe features vrijgegeven worden kan de inhoud van de training aangepast worden om deze nieuwe ontwikkelingen mee te nemen. De training wordt in het Nederlands gegeven.